Søg

  Tradition & kvalitet siden 1862

  Firmaet er grundlagt som Hansen & Søe-Jensen & Co. i 1862, men i 1930’erne stoppede Hansen og Søe-Jensen & Co. deres samarbejde.

  Produktionen og salget fortsatte på Amager under Søe-Jensen & Co. navnet.

  Søe-Jensen & Co. har i mere end 150 år produceret dørgreb og beslag, samt specialopgaver til mange af de større bygninger i Danmark, særligt i Københavnsområdet. Materialet har primært været messing, men mange andre overflader og materialer er mulige.

  Firmaet flyttede fabrikken ind på Godthåbsvej på Frederiksberg i 1950’erne og åbnede butik i Skindergade, Kbh. K., som senere flyttede til Gråbrødertorv i 1960’erne. 

  Firmaet har bl.a. produceret mange af de oprindelige greb og beslag til Amalienborg Slot bl.a. herunder det som i dag benævnes Amalienborg langskiltet.

  DSB har været en stor og fast kunde gennem årene. Her er toiletlåse (optaget/fri) og dørgrebet Coupe til togvognene også nu blevet en klassiker, som anvendes i mange danske hjem. Tilbage i 1900 tallet var også produktion af dørgreb til biler. I nyere tid har Søe Jensen & Co. leveret til bl.a. Kokkedal Slot, Esrum Kloster, Hotel D’angleterre, Tranekær slot og det nye posthotel Vila Copenhagen.

  Henrik Westergaard blev ansat i 1962 og købte firmaet i 1986.

  I dag ligger firmaet i Kompagnistræde 9, 1208 Kbh. K og ejes af sønnen Christian Westergaard.

  Christian Westergaard ejer også produktionsselskabet, der levere direkte til Søe Jensen & Co. Det betyder, at Søe Jensen & Co. har 100% styr på alle led i produktionen, og kan garantere produkter af højeste kvalitet. Det er også grunden til at Søe Jensen & Co. kan give livstidsgaranti på alle dørgreb. 

  Når vi taler om produktionen er det vigtigt at understrege at produkterne fremstilles ved manuelle processer, præcis som for 150 år siden. Det er uden sammenligning den dyreste produktionsform, men også den klart flotteste.   

  Produktionen starter med sandstøbning, på basis af metalegeringer med meget høj indhold af kobber. Herefter bliver hvert eneste produkt manuelt slebet og efterfølgende poleret.

  Netop legeringen med højt kobberindhold er med til at sikre den bedste kvalitet messing. Det kan man både se og mærke. Dels er produkterne meget tungere end de maskinfremstillede produkter man kan finde på markedet fra Kina og Indien, dels har de en helt anden og mere gylden farve, der kun bliver smukkere når de patineres.  

  Firmaet i Polen laver også specialopgaver, både indenfor de traditionelle områder du finder hos Søe Jensen & Co. men har bl.a også en betydelig erfaring indenfor lampeproduktion.  

  Language
  Danish
  Open drop down