Søg

  History, library, about

  Tradition og kvalitet siden 1862

  “Skønheden ligger i detaljen, og den værner vi om,”Citat: Christian Westergaard, ejer af Søe-Jensen & Co. 

  Søe-Jensen & Co. har eksisteret siden 1862 og har i mere end 150 år produceret primært messing-dørgreb og beslag til mange større bygninger rundt omkring i Danmark.

  Vi har leveret beslag og messing dørgreb til Amalienborg Slot, ligesom vi har designet det såkaldte Amalienborg langskilt.

  Siden har DSB bestilt sine oprindelige slidstærke toiletlåse, der viser optaget/fri, hos os, og dørgrebet Coupe til togvognene er blevet en klassiker, som nu ses i mange danske hjem. 

  I det hele taget åbner vi døre overalt i Danmark. Fra Københavns Rådhus, til Kokkedal Slot, Esrum Kloster, Hotel D’angleterre, Tranekær Slot og det nye posthotel Villa Copenhagen.

  Det gør vi, fordi vi holder fast på vores traditionelle gode håndværk og høje kvalitet. 

  Søe-Jensen & Co.’s dørgreb og produkter fremstilles i dag såvel som for 150 år siden i hånden.

  En dyr produktionsform på den korte bane, men klart den flotteste på den lange bane.

  Et messingdørgreb bliver til via sandstøbning på basis af metallegeringer med et meget højt indhold af kobber. Herefter bliver hvert eneste greb slebet og poleret i hånden, med den bedste kvalitet af messing som resultat.

  Det kan ses og mærkes.

  Vores produkter er tungere end de maskinfremstillede fra for eksempel Kina eller Indien. De har en anden og mere gylden farve, som kun bliver smukkere, når de patineres. 

  Og så er vi utrolig stolte over at rigtig mange af vores dørgreb og beslag har været en del af vores sortiment igennem hele firmaet's historie.

  Men der kommer naturligvis også nye produkter med i sortimentet. Som eksempel vores nye Badserie, der blev lanceret i forbindelse med firmaets 150's jubilæum. Den indeholder bl.a håndklædeholder, knager, toilettilbehør, sæbeskåle, tandkrus, og hylder. Du finder serien her.

  Søe-Jensen & Co. gennem tiden

  Firmaet kendt som Københavns Dørgreb og Metalvarefabrik blev grundlagt under navnet Hansen & Søe-Jensen & Co. i 1862. 

  I 1917 trak Hansen sig ud af foretagendet, og produktionen fortsatte på Amager.

  I 1950’erne flyttede fabrikken så ind på Godthåbsvej på Frederiksberg, hvor Søe-Jensen & Co. åbnede egen butik. Først i Skindergade 39 i centrum og i 1960’erne på Gråbrødretorv 8.

  I 1963 blev Henrik Westergaard ansat i firmaet og oplært af forretningsbestyrer Elo Birkvang, ansat fra 1924-1965.

  Westergaard købte hele firmaet i 1985, og i dag er det hans søn Christian Westergaard, som står for at værne om den stolte håndværksmæssige kulturarv med produktion og salg af Søe-Jensen & Co.'s helt særlige håndværk og design.

  Femina, En dør lukkes - en dør åbnes
  Language
  Danish
  Open drop down