Søg

  Det er bestemt ikke svært at vælge nye dørgreb og beslag, men der er alligevel nogle ting man med fordel skal være opmærksom på. Herunder finder du en kort introduktion og svar på typiske spørgsmål. 

  Alternativt er du altid velkommen til at kontakte os, hvor vi sammen kan gennemgå dine behov og spørgsmål. Du finder os i Amaliegade 4 i hjertet af København, samt på Mobil 53747304 og på Email: Ha@Soe-Jensen.dk 

  Moderne eller klassisk stil?

  Måske er valget allerede truffet for dig på basis af den stil der findes i forvejen, måske skal du starte på en frisk, eller måske er der en bestemt stil du ønsker.

  Vi har over 100 forskellige dørgreb du kan vælge imellem, lige fra den helt klassiske (eksempelvis Weingarden vi har produceret i mere end 100 år),  over den elegante Astor (Art Deco stil), og til de moderne og stilrene dørgreb. Det kan for eksempel være Briggs, som vi viser her til venstre.

  Briggs findes også som ude-greb, hvorved man kan have  samme dørgreb overalt. 

  Det nederste trægreb  ses ofte i de ældre klassiske lejligheder, hvor de både kan favne det helt moderne og den klassiske stil. Grebet fås i flere forskellige træsorter og stilarter. 

  Et godt sted at starte: Krom, Messing eller Nikkel?

  Så handler det igen om stil og udtryk

  Ovenfor viser vi dørgrebet Creutz i 3 metaller, med en traditionel Roset der indrammer dørgrebet. . 

  I stedet for at anvende en Roset, kan man som her, kombinere dørgrebet med et langskilt. 

  Det viste Langskilt har integreret Nøgleskilt, men det kan også købes uden Nøgleskilt (ren plade) eller med andre typer af Nøgleskilte.

  Den samme frihed til at vælge Dørgreb med Roset og Langskilt gælder for stort set alle vores dørgreb. 

  Er du i tvivl så kontakt os og få en snak om dine specifikke behov. 

  Vælger du Rosetter, så bør du vide at ....

  Der er to typer, hvor forskellen er hvordan de fastgøres. Se til højre:

  Den med 3 huller er den "gamle" type hvor man fastsætter Rosetten med 3 små træskruer. Denne vælges hvis døren har en gammedags låsekasse (uden huller igennem). En anden grund til at vælge denne type er at det passer til stilen. 

  Den nederste Roset med 2 huller er den moderne måde. Her skrues Rosetten fast med lange skruer, da låsekassen inde i døren er forberedt med 2 huller til formålet.. 

  Du kan finde en illustration længere nede af de 2 låsekasser. 

  Rosetter fås med en en diameter på henholdsvis 52 og 58 mm i diameter. Den største  er typisk anvendt til yderdøren, men begge passer.

  Vi laver de fleste Rosetter med begge muligheder, og i 3 forskellige legeringer.  

  Skal du bruge en lås i døren...

  Så skal du bruge et Nøgleskilt eller en Cylinderkappe. Det kan du få integreret i et Langskilt som illustreret  ovenfor, men har du valgt Rosetter, er der ingen vej unden om et særskilt Nøgleskilt eller Cylinderkappe som vist her til venstre. 

  De øverste viser et vridersæt, og ses typisk på Toiletter. Her låser man med den til højre, hvor den til venstre kun kan åbnes med værkstøj  (hvis personen ikke selv kan åbne døren). Den kan også udskiftes med en lås, hvor man i stedet benytter en nøgle.

  Nederst til venstre ser du et Nøgleskilt, magen til dem man finder overalt i danske hjem.   

  Det samme gælder ASSA låsen, og her anvender man en Cylinderkappe som vist til Højre (se herunder). Det er bla. den man kan benytte med en Vrider. 

  Valg af Cylinderkappe

  Præcis som med Rosetter, kan du få Nøgleskilte og Cylinderkapper med 2 eller 3 skruer og i flere legeringer (se illustration til højre).

  Den viste Cylinderkappe her er til en ASSA lås (vist nederst i venstre hjørne) 

  Det man lige skal være opmærksom på, er tykkelse af Cylinderkappen, men det er forholdsvis nemt at bestemme.  

  Når ASSA låsen er monteret i døren, vil den stikke lidt ud. Lad os eksempelvis sige at den stikker 4 mm ud fra døren. Her vil du typisk vælge en Cylinderkappe på 3mm, så den dækker låsen og det ser elegant ud. 

  Er du i tvivl, så kom ind i butikken, eller kontakt os på Mobil: 53747304 eller email Ha@Søe-Jensen.dk.  

  Der er nogle mål der gerne skal passe...

  Rigtig mange mål er er standard eller ens overalt, men der kan være forskelle.  

  Her til venstre ser du en måltagning af langskiltet Eskan. Princippet er ens for alle  langskilte. 

  Du kan naturligvis se højden (her 220 mm), bredden (her 55mm), tykkelse (her 2 mm). Diameter på dørgreb hullet (16 mm). Det passer naturligvis til vores dørgreb.  

  De næste to mål skal du med fordel kende. 

  1) Afstand mellem dørgreb hullet og toppen (her 65mm). Den kan være vigtig, hvis du skal skjule nogle gamle huller. 

  2) Afstand mellem dørgreb hullet til dørgreb og hullet til Nøgleskilt (kan variere mellem 72-105 mm).

  Grunden til at det kan variere hænger sammen med de forskellige Nøgleskilte. Målet tages altid fra Midten af dørgreb hullet til midten af "cirklen" i Nøgleskilt. Det gælder også for de aflange ASSA låse (midten af hullet).    

  2 typer af låsekasser ...

  Her ser du en illustration af 2 typer låsekasse. Den til venstre er til gennemgående skruer (de 2 lange skruer går igennem Rosettem og låsekassen) og den til højre er til træskruer (de 3 skruer spænde Rosetten fast uden at ramme låsekassen)

  Træskruerne er typisk 12 mm lange, så de kan skrues helt ind uden at røre låsekassen (illustreret med gult på højre tegning) 

  Her du en gammel dør og skal du bruge træskruer kan træet være beskadiget, så skruerne ikke rigtig får fat. Det er der råd for: Du kan blot spartle hullerne og ødelagt træet med spartelmasse (plastik træ). Det tørre hurtig og så er hullerne klar til nye skruer..

  Er det ikke noget du selv vil rode med kan du få assistance af en låsesmed eller tilsvarende fagmand. 

  Language
  Danish
  Open drop down